Dok će ostali uzvanici slaviti Dan Zadarske županije na svečanoj sjednici u Punta Skali u Petrčanima, SDP-ovci će biti u Domu županije gdje se u istom terminu održavaju javne rasprave o dva vrlo bitna dokumenta.

Radi se prijedlogu planova za upravljanje područjem ekološke mreže na Dugom otoku te na području Ravnih kotara, koje jedan za drugim, u 10 i 11 sati, izlažu djelatnici Nature Jadere, javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima Zadarske županije.

- Uzimajući u obzir važnost tih dokumenata, smatramo kako je puno važnije prisustvovati javnim izlaganjima na kojima se raspravlja o prostoru. Potpuno je neodgovorno od Županije da se takva javna izlaganja poklapaju s terminom svečane sjednice. Svakako, to nije slučajno, istaknuo je Jure Zubčić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a.

Zubčić i njegove kolege imaju brojna pitanja o budućnosti tih atraktivnih prostora, ali i radu Nature Jadere.

- Među ostalim, tu je i pitanje plaže Sakarun koja se sve više eksploatira u turističke svrhe, a u ovim dokumentima postoje preporuke za upravljanje tim prostorom. Također, prilikom poziva za javno izlaganje saznali smo za neke nefunkcionalnosti u radu Nature Jadere, ali ćemo sva ta pitanja otvoriti na raspravi, najavio je predsjednik Županijske organizacije SDP-a.