Zadarska županija obilježava 30 godina postojanja, a svečana sjednica umjesto na Dan županije 16. travnja, koji pada na subotu, ove godine održat će se u utorak 18. travnja, i to u Multifunkcionalnoj dvorani Ventus u turističkom naselju Punta Skala.

Zbog skučenog prostora u Domu županije svečane sjednice se održavaju u drugim prostorima; prošle godine održana je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, dvije godine nije održavana zbog pandemije, a u 2019. održana je u Putničkoj luci Gaženica. Dvorana Ventus nalazi se u klubu Fortis, centru u kojem se prema opisu na stranicama Falkensteinera nalaze zabavna zona s kuglanom, biljarom, pikadom, stolnim nogometom, PlayStation zonom i Gaming zonom, Health Clubom i Fitness centrom.

Na sjednici će se dodijeliti tradicionalne županijske nagrade, uključujući i onu za životno djelo zadarskom ugostitelju Eriku Pavinu.

Obilježavanje Županijskih dana počinje u suboru traducionalnom biciklijadom i Zadar Night Runom. Slijede brojna kulturna, zabavna i sportska događanja diljem županije, a dva posljednja su u subotu 29. travnja - utrka „Say cheese and run" u Kolanu i rukometni turnir u OŠ Zadarski otoci.