Disciplinski sudac Nogometnog saveza Zadarske županije Jurica Vidaković izrekao je treneru kadeta NK Abeceda Sporta Zvonimiru Ucoviću kaznu od 66 eura i zabranu obavljanje funkcije na mjesec dana zbog incidenta nakon utakmice koju su njegovi izabranici odigrali u Sutomišćici protiv Svetog Mihovila. Ova odluka objavljena je u Glasniku Nogometnog saveza ZŽ, a žalba nije dopuštena.

Kako je Vučetić naveo u svojoj odluci, Ucović je kažnjen zbog „nekontroliranog vrijeđanja glavnog suca utakmice te korištenja vlastitog tijela kao predmeta zastrašivanja, priječeći put kretanja glavnog suca nakon završetka utakmice. Kazna uključuje zabranu ulaska u svlačionicu ili pristupa klupi za rezervne igrače, zabranu ulaska u prostorije kluba ili saveza, zabranu ulaska u svečanu (glavnu) ložu stadiona i zabranu igranja za vrijeme dok traje kazna.

U disciplinskom postupku ispitani su sudac utakmice Domagoj Kombura, delegat i predstavnici klubova. Ucović je priznao da je vrijeđao suca na temelju fizičkog izgleda i kondicijske spreme omalovažavajući njegovu stručnost, a sve, kako je naveo, kao rezultat uvrede koju je doživio od suca.

Sudac je prijavio i fizički napad, odnosno udaranje od strane okrivljenika, ali kako to nije potvrdio delegat utakmice, niti su dostavljeni medicinska dokumentacija ili policijska prijava, taj dio je odbačen te je Ucoviću izrečena minimalna kazna.