Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić komentirao je u svojoj kolumni za portal Tris slučaj „privođenja" lutke u Zadru.

- Policija je, na poziv lokalnog župnika i ponekog pripadnika nepropitane vjere predaka, intervenirala kako bi uhitila golu lutku koja vrijeđa moralne osjećaje građane. Lutka se, kao dekoracija na organiziranom druženju građana, privremeno preselila iz izloga trgovine odjećom u obližnji perivoj gdje se ovo druženje odvijalo što je kobno djelovalo na vjeru čovječetine. Policija je intervenirala, uhitila lutku, odvela je u službene prostorije i nakon što je utvrdila da ne postoje elementi kršenja zakona, lutku je vratila na mjesto uhićenja. Velika subota je za ovu lutku uistinu bila čudesna. Obranjena je njezina čast, pravovjerje, ali i socijalni život. Lutka bi, budući da je proganjana zbog kršćanstva, mogla postati prvom lutkom mučenicom.

Naš svijet je svijet umjetne inteligencije, ali i svijet u kojem je moguće, zbog vjerskih razloga, uhititi lutku. Vjera ili nevjera onih koji žive u svijetu umjetne inteligencije nije i ne može biti ista vjeri ili nevjeri onih čije moralne osjećaje uzrujava jedna lutka. Ljudi mogu biti vjernici ili nevjernici, to je sasvim irelevantno za ljudskost. Za ljudskost je jedino bitno kakav stav imamo prema svijetu i drugima ljudskim bićima, je li on prijateljski ili neprijateljski.