Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu maloljetnice.

Sumnja se da je 60-godišnja vlasnica svog psa pasmine pit bull držala na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Naime, 6. travnja oko 18 sati, na području Dikla, pas je napustio dvorište kuće, nakon čega je na ulici napao i lakše ozlijedio maloljetnicu te njenog psa s kojim je šetala.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, apeliramo na građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje, poručuju iz PU zadarske.