Hrvatski teniski savez prošlog je tjedna dobio domaćinstvo jedne od skupina prvog kruga završnice Davis Cupa za 2023. i to će biti jedno od najvažnijih teniskih natjecanja koje je ikad održane u Hrvatskoj, kažu u HTS-u.

- Dodjela domaćinstva skupine Davis Cupa Hrvatskoj je ogromno priznanje za HTS i prepoznavanje svega što je dosad napravljeno u organizacijskom smislu. Bit će to veliko natjecanje u svakom pogledu: naša teniska publika imat će priliku vidjeti uživo sjajan tenis, a našim tenisačima smo omogućili da igraju pred domaćom publikom i tako imaju još bolje izglede za novi vrhunski rezultat", rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Tenisači su željeli da se turnir održi u Zadru, koji se do sada dokazao u organiziranju teniskih turnira i u kojemu su imali najveću podršku kada bi igrali. Inspekcija je nekoliko puta obišla Višnjik, ali kako sada stvari stoje Zadar ipak neće biti domaćin. Zašto - odgovara direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

- Još prije šest mjeseci dvoranu je u tom terminu rezervirao Infobip Shift, koji je već prodao veliki broj ulaznica za događaj i nema govora o njegovom pomicanju. Turnir bi se trebao igrati do nedjelje navečer, a već u ponedjeljak ujutro prostor mora biti spreman za otvaranje sajma. Pričali smo s programerima o mogućnosti pomicanja za jedan dan, ali to organizacijski nije moguće, pa smo morali odustati od Davis cupa, kaže Denis Karlović.

Jedna od opcija za HTS je Split, koji nije razriješio stanje oko Spaladium Arene, pa je sve izglednije da će tenisači plasman na završni turnir osam najboljih sastava, koji će se održati u studenom u Malagi, pokušati izboriti negdje sjevernije.