U srijedu, 12. travnja na gradskoj šetnici u Benkovcu Udruga ZvoniMir organizira javnu akciju informiranja šire javnosti o važnosti prepoznavanja i prijavljivanja SVIH kaznenih djela, kao i upoznavanja sa uslugama pomoći i podrške koje žrtve i svjedoci kaznenih djela mogu dobiti.

- Besplatne usluge podrške i pomoći pružamo žrtvama i svjedocima svih kaznenih djela, kao i prekršajnih djela nasilja u obitelji kroz projekt „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela". Važno je naglasiti da su usluge koje pruža udruga ZvoniMir na području Zadarske županije potpuno besplatne, što je omogućeno podrškom Ministarstva pravosuđa i uprave na čiju inicijativu je i pokrenuta Mreža podrške, poručili su iz Udruge.

Također, od 10. do 16. travnja, na Radio Benkovcu moći ćete čuti informacije o dostupnim uslugama te kontaktima na koje se žrtve i svjedoci mogu obratiti.

- Bit ćemo dostupni za sva pitanja i komentare, a osim ugodnog razgovora, pripremili smo za vas zanimljive informativne i promotivne materijale te mirisne poklone od naših donatora/ica iz cijele Zadarske županije, od Ravnih kotara, sve do otoka Pašmana i Silbe - koji su na svoj način podržali ovu javnu akciju, sa svojom ručnom rađenom prirodnom kozmetikom, a to su: OPG Vrkić iz Nadina, obrt za proizvodnju kozmetike Vilinski kukovi, Dalnature by OPG Sandra Šestan iz Briševa, OPG Matulić, otok Pašman i Miris Silbe by OPG Marija Kuljerić, stoji u najavi. 

Žrtve svih kaznenih djela imaju pravo na pomoć i podršku!