Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela nisu se plasirali u Zlatnu skupinu klase 49er u Palma de Mallorci što zvuči nevjerojatno s obzirom da su odlično jedrili prva dva dana regate.

Međutim, u prvom plovu su izletjeli na startnoj liniji i premda su bili prvi, suci su ih kaznili s maksimalnim brojem bodova. Jučer su braća Fantela ponovno dan otvorili s prvim mjestom u trećem plovu da bi u drugom imali "pegulu" - pukla im je "škota" na glavnom jedru što se rijetko događa. Šime i Miho nisu uspjeli nadoknaditi izgubljeno vrijeme te su taj plov u kojem su bili drugi dok im se nije dogodila havarija, završili na 23. mjestu. Zavezali su nekako grop na inače čvrstom konopu i odjedrili treći plov dana kao peti.

Umjesto još jednog jedrenja, koje je trebalo biti planirana nadoknada, suci su flotu povukli s regatnom polja i zadarski dvojac ostao je bez prilike da popravi bodovno stanje.

Braća Fantela s 26. mjestom nastavljaju jedriti u Srebrenoj skupini. U ženskoj verziji te klase, posada JK uskok, sestre Marija Anđela i Mihaela Zjena de Micheli Vitturi nalaze se na 55. mjestu FX.