Pet mjeseci od zatvaranja, danas u poslijepodnevnim satima za promet će se konačno otvoriti rekonstruirana i obnovljena prometnica Put Vrela. Novi asfaltni zastor (nosivi i habajući sloj) izveden je cijelom širinom prometnice u punoj duljini zahvata, te su asfaltirani nogostupi duž iste, obavijestili su iz Odvodnje.

Ovime se uspostavlja odvijanje prometa iz pravca otoka Paga, Ražanca i Ljupča prema gradu Zadru, na način kako se odvijao prije početka radova. Građani će zasigurno odahnuti jer je zatvaranje ove ulice čitav promet iz grada prema Pagu i mjestima u blizoj okolici grada bio je preusmjeren kroz Novi Bokanjac, što je rezultiralo velikim prometnim gužvama.

Također, rasterećenje privremenog obilaznog pravca prema Novom naselju Bokanjac, omogućit će početak završnog asfaltiranja svih ulica iz obuhvata.

Otvaranje za promet ulice Put Vrela označava dovršenje bitne faze radova po "Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Zadar-Petrčane", čime se otvara mogućnost dovršenja svih radova na ulicama u sklopu obuhvata prije turističke sezone 2023. godine.