Nakon dva neuspješna pokušaja prodaje zgrada stare škole u Malom Ižu po cijeni od 2 milijuna kuna, Grad Zadar danas je oglasio prodaju po cijeni od 128.520 eura. To je pola od cijene koju je grad tražio u prva dva natječaja, a rezultat je nove procjene nekretnine.

Na „papiru" izgleda kao da se kuća u otočnoj uvali, površine 315 metara četvornih, na parceli od ukupno 572 kvadrata, prodaje u bescijenje. Ipak, fotografije koje je nedavno objavio portal Morski.hr pokazuju zašto je takva - radi se o ruševini koju će investitor praktički morati porušiti i ponovno izgraditi ako ju misli privesti svrsi.

Na prethodnom natječaju interes su navodno iskazali u zagrebačkoj bogosloviji, koja bi ovdje organizirala školske programe, no na natječaju nisu dali ponudu. Mještani Iža traže da se škola proda za simboličnu cijenu od 1€, samo pod uvjetom da se riješe rugla u mjestu.

Pravo sudjelovanja u javnom natječaju, koji traje 15 dana, imaju svi koji uplate jamčevinu u iznosu od 5% početne cijene i uredno podmirena davanja prema Gradu Zadru.