"Zar nije obilaznica u Zadru trebala biti gotova?! Ovo je prevršilo svaku mjeru", jedna je od niza primjedbi zadarskih vozača koji se pitaju kad će se napokon smanjiti gužve na okolnim prometnicama, prvenstvo na Putu Plovanije.

Kolone su posljedica zatvaranja dionice Ulice Hrvatskog sabora uz Put Biliga 10. ožujka. Tada je u najavi iz Hrvatskih cesta, investitora tog zahvata, pisalo kako će promet biti obustavljen do 6. travnja u 16 sati. No kako su nam sada potvrdili, zaobilaznica će se otvoriti ipak sljedeće jutro, na Veliki petak, a kako ne bi oštetili asfalt koji će se sutra postaviti na ostatku zatvorene dionice.

- Radovi na rekonstrukciji predmetnog raskrižja u završnoj su fazi te su trenutno u tijeku radovi na polaganju nosivog asfaltnog sloja prometnice kako bi se omogućilo prometovanje vozila Ulicom Hrvatskog sabora. Nakon završetka ugradnje asfalta preostaje postavljanje prometne signalizacije i puštanje u promet rekonstruiranog raskrižja, rekli su nam u Hrvatskim cestama.

Nakon blagdanske stanke za građevinare, tijekom koje će dionica biti otvorena, sljedećeg tjedna promet u Ulici Hrvatskog sabora odvijat će uz semafore. Pred sam kraj roka za završetak radova, 15. travnja, zaobilaznica će se zatvoriti na još jedan dan kako bi se postavio završni sloj asfalta i horizontalna signalizacija. Time će konačno završiti radovi koji traju više od godinu dana, a izvodi ih zajednica Kruševo-put, zagrebačka Ingra i Mežnar. Nakon ulaganja vrijednog 7 milijuna kuna, ova crna prometna točka postat će semaforizirano klasično T križanje s lijevim skretačima.