Zadarska policija tijekom prošlog vikenda na prometnicama je u kontroli prometa utvrdila ukupno 108 prekršaja, najviše zbog vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne brzine, nevezanja pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje. Iz prometa su isključena 24 vozača i 4 vozila.

U subotu 1. travnja u 18.45 sati na županijskoj cesti ŽC-5203 u Srbu, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su traktor bez registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjim postupanjem policije utvrđeno je da vozač nema važeću vozačku dozvolu te da je traktorom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg nakon čega je isključen iz prometa te je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Kontrolom dokumentacije vozila utvrđeno je da je traktoru isteklo važenje prometne dozvole i nema važeću policu osiguranja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, protiv vozača će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.