Kuglači Zadra završili su na trećem mjestu u ovogodišnjoj Ligi prvaka! Final four igrao se ovog vikenda u austrijskom Grazu, a Zadranima je malo nedostajalo da izbore finale, a možda i naslov europskog prvaka. U polufinalu su od austrijskog Ortha izgubili tijesnim rezultatom 5:3, i to samo zbog sedam manje oborenih drvaca.

- Bili smo kvalitetniji od protivnika u toj utakmici, nedostajalo je malo sreće, a mogu reći da je moja krivica što nismo prošli u finale, bio je razočaran nakon utakmice kuglač Zadra Hrvoje Marinović.

Sljedećeg dana, u borbi za treće mjesto, Zadar je svladao drugog hrvatskog predstavnika u završnici, splitski Mertojak, također rezultatom 5:3.

- Nakon 720 udaraca polufinale smo izgubili zbog zadnjeg. Nabrijali smo se nakon toga za utakmicu za treće mjesto, pokazali da smo bolji te se nakon svega u Zadar vraćamo s medaljom u Ligi prvaka, što je san svakog kuglača, komentirao je Borna Bakran.

Osvajač Lige prvaka ove je godine njemački Rot Weiss Zerbst, koji je Austrijance u finalu uvjerljivo svladao rezultatom 7:1. Možda ga sljedeće godina na tronu naslijedi baš Zadar, koji jedino s njim nije dobio priliku odmjeriti snage.

- Ovaj rezultat je šlag na kraju sezone u kojoj smo osvojili NBC kup te u prvenstvu odradili dobar posao. Presretan sam, idemo dalje, cilj nam je svake godine stvarati bolju momčad i otvarati priliku za još koju titulu, više medalja i pehara u našem gradu, zaključio je dopredsjednik kluba Josip Kartelo.