Zadarska glumica Sanja Grgina ovogodišnja je dobitnica Povelja za životno djelo "Zvonko Festini" za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva.

Grgina je rođena 29. travnja 1969. godine u Zadru. U Kazalište lutaka Zadar došla je 16. svibnja 1994. godine, a svoj prvi nastup imala je u predstavi „Božićni triptih" redatelja Luke Paljetka. Dobitnica je brojnih nagrada za svoj rad.

- U gotovo 30 godina na sceni Kazališta lutaka Zadar kao lutkarica i glumica, svojim je prepoznatljivim glasom i lutkarskim talentom postala i njegov zaštitni znak, navodi se u obrazloženju odluke Umjetničke organizacije „Asser Savus" o dodjeli nagrade u sklopu Lutarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Uz Sanju Grginu Povelju za životno djelo "Zvonko Festini" ove je godine osvojila i Vesna Balabanić (Zagrebačko kazalište lutaka) za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva.

Svečanost dodjele nagrade za životno djelo na području lutkarske umjetnosti za 2023. godinu održana je sinoć u Gradskom muzeju u Vukovaru. Nagrađeni su uz Povelju i novčanu nagradu dobili umjetničku statuu „Šokac" autora Zlatka Boureka.