Zbog prisile prema službenoj osobi Općinski sud u Zadru osudio je 30-godišnjaka na petogodišnju uvjetnu kaznu zatvora.

Nakon prometnog prekršaja, koji se dogodio 15. ožujka 2018. godine, 30-godišnjak je odbio dragovoljno ući u policijsku postaju zbog čega su policijski službenici bili primorani nad njim primijeniti sredstva prisile. Jedan ga je tako uhvatio za desnu, a drugi za lijevu ruku. Osumnjičenik se opirao te u jednom trenutku zamahnuo rukom prema policajcu, uslijed čega je ovaj zadobio lakše tjelesne ozljede i to dvije crtaste oguljotine na desnoj strani lica i otok 5. prsta lijeve šake.

Osumnjičenik je priznao počinjenje kaznenog djela, tvrdeći kako nije imao namjeru ozlijediti nikoga, već je zbog boli u ruci mahinalno zamahnuo i tako slučajno ozlijedio policijskog službenika. Izrazio je žaljenje i iskoristio priliku kako bi se ispričao policijskim službenicima zbog svoje nesmotrenosti. Naveo je kako je iz ovog događaja izvukao pouku, pa da sebe sigurno više neće dovoditi u ovakve situacije, da ga policija mora dovoditi u postaju i da mora ići na sud.

Njegovo kajanje, ali i obiteljske prilike, sud je cijenio kao olakotne okolnosti, dok je kao otegotne uzeo činjenicu da je 30-godišnjak recidivist u činjenju imovinskih kaznenih djela. Stoga ga je osudio na godinu dana zatvora umjesto kojih se primjenjuje dug provjeravanja od 5 godina.