Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja nastavljene su i proteklog vikenda.

Policijski službenici proteklog vikenda od 24. do 27. ožujka, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 137 prekršaja od čega iz PU zadarske izdvajaju: 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 9 prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige, 3 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja zbog isteka tehničkog pregleda i registracije te 2 prekršaja zbog nekorištenja svjetala na automobilu. Iz prometa je isključeno 16 vozača i 7 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Vozili pod utjecajem alkohola

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,39 g/kg izmjerena je kod 22-godišnje vozačice automobila BMW zadarskih registarskih oznaka, koju su u 2 sata u noći sa subote na nedjelju u Ulici Ante Starčevića u Zadru zaustavili policijski službenici Postaje prometne policije Zadar.
Vozačica je isključena iz prometa te prekršajno sankcionirana zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 24. ožujka u 23.00 sati u Dragama, policijski službenici Policijske postaje Biograd su tijekom kontrole prometa zaustavili automobil Hyundai zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,24 g/kg, a koji je posjedovao PVC vrećicu u kojoj se nalazila manja količina marihuane.

Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.