U pomoćnoj dvorani na Višnjiku danas je otvoren dvodnevni Zadar Wine Festival, najveći festival vina u Dalmaciji s obzirom na to da će se na njemu moći kušati čak 700 vina.

- Najveći je po broju izlagača, koji predstavljaju 100 hrvatskih vinarija te 30 iz svijeta i Europe, ali i po broju posjetitelja. U dva očekujemo dvije tisuće posjetitelja iz Zadra, Šibenika, Splita, Rijeke..., istaknuo je Ivan Stiblik, sommelier i organizator ZWF-a.

Iako je među vinarima poznat bivši ministar Petar Čobanković, u tom društvu se u Zadru promovirao ministar Tomislav Tolušić koji je nakon napuštanja te fotelje, 2020. otvorio Vinariju Tolušić.

Izlagači su istaknuli kako je vrijeme održavanja festivala idealno.

- Mlade berbe sada su nam spremne pa će zadarska publika imati priliku premijerno kušati naš rose i svježu maraštinu. Ovo je izuzetna prilika da se družimo i vidimo kolege, izmjenjujemo iskustva i dojmove, te stupimo u kontakt s distributerima, hotelijerima, ugostiteljima, ali i da upoznamo klijente, ljubitelje našeg vina. Svakako, lijepo druženje, istaknula je Ana Fiolić, vlasnica vinarije Fiolić.

Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje iznosi 20 eura, a uključuje degustaciju vina, dok se za čašu plaća kaucija u iznosu od 10 eura.

- U popodnevnim satima imamo promenadno kušanje uz laganu glazbu, dok se u večernjim satima na otvorenome odvija zabavni program uz street food corner te nastup grupe Kadena (večeras) te Zaratina (subota), istaknuo je Stiblik novost ovogodišnjeg izdanja Zadar Wine Festivala.

Prihod od prodaje ulaznica za radionice namijenjen je u humanitarne svrhe za liječenje djevojčice Lave Petrušić.