Nastavljaju se događanja u projektu 'Info Room - Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva' koji predstavlja primjere dovre prakse u radu udruga.

Nakon nekoliko edukativnih radionica, slijedi i prvo gostovanje i predstavljanje udruga civilnog društva koje će se održati u petak, 24. ožujka u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u 11:00 sati.

Iz Šibenika dolazi Matej Matić iz Udruge Mladih EU koja provodi niz projekata vezanih za sudjelovanje mladih u razvoju lokalne zajednice. Svoje aktivnosti predstavit će i Andrej Fric iz Centar nezavisne kulture Zadar.

Na događanju pod nazivom „Od administracije do kreacije" gosti će razgovarati o problemima na koje nailaze u svojem radu, o rezultatima koje ostvaruju i dijele te kako razvijaju suradnju s lokalnim dionicima.

Aktualna tema pokretanja društvenih centara za mlade u Zadru i Šibeniku bit će središnja tema o kojoj će razgovarati gosti, ali i publika jer nakon predstavljanja slijedi druženje i umrežavanje sudionika. 

Radionica se organizira u sklopu projekta "Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva" koji se provodi od 1. prosinca 2021. do 30. svibnja 2023. godine. Vrijednost projekta je 53.428,69 EUR-a uz 100% financiranje. 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi ga ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice kao nositelj projekta, uz Grad Zadar partnera na projektu.