Nakon što tri natječaja u godinu dana nisu privukla interes niti jednog investitora, u Hrvatskim autocestama razmišljaju o promjeni uvjeta koncesije nad odmorištem Marune na autocesti A1.

Cestovno zemljište površine 1.973,59 m2 daje se u koncesiju na 25 godina, tijekom kojih bi izabrani investitor HAC-u uplaćivao 41.598,21 kuna mjesečne zakupnine. Po sklapanju ugovora počinje teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. U istom roku investitori moraju ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, kako su ranije istaknuli iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste. Tako su glasili dosadašnji uvjeti koji su rezultirali poništenjem natječaja.

- Hrvatske autoceste razmatraju mogućnost izmjene uvjeta natječaja za povjeravanje prava korištenja cestovnog zemljišta i obavljanja pratećih djelatnosti na lokaciji odmorišta Marune, potvrdili su nam u HAC-u.

Zasad se ne zna kad bi mogao biti objavljen novi natječaj.

- Nakon izvršenih analiza, a u slučaju donesene odluke o mogućim novim uvjetima nadmetanja, Hrvatske autoceste će objaviti natječaj u javnim glasilima i na WEB stranice društva te će na taj način svi zainteresirani gospodarski subjekti biti pravovremeno obaviješteni o nadmetanju i uvjetima, istaknuli su iz HAC-a.

Na ulazu u južni portal tunela Sveti Rok tako će do daljnjega ostati napušteni restoran i hotel, nazvan Velebitska kraljica, nikad dovršena investicija Mladena Nekića, javnosti poznatijeg kao hrvatskog kralja pršuta.