Turistička zajednica Ravnih kotara skinula je sa svoje stranice objavu u kojoj se "ruga" gastronomskom ponudom Zadra, pretvarajući planete na Pozdravu sunce u pizze, a cijeli Poluotok u pizza cut.

- Budite naši gosti kad Vam dosadi pizza cut bosti. Visit Ravni kotari, stoji u prvoj objavi, u kojoj su vrata na Foši prikazana kao karton na kojem stoji pizza u obliku Poluotoka.

To je bilo samo zagrijavanje, a buru je podignula objava zadarskih instalacija, u kojemu su na mjesta planeta postavljene pizze, a posjetitelji predstavljeni kao gumeni bomboni.

- Kad vam je dosta pizza cutova i gumenih bombona, posjetite Ravne kotare, pisalo je u objavi na mješavini hrvatskog i engleskog jezika.

Nije jasno na koju su turiste bile usmjerene objave u kojima se Ravni kotari „reklamiraju" navodno lošom gastronomskom ponudom Zadra.

Objavu nam je jutros komentirao direktor TZ Ravni kotari Vanja Čvrljak.

- Treba nekad situaciju prihvatiti objektivno i kritički, a ne se samo hvaliti noćenjima i nekim tobože uspjesima, ne gledajući ništa dugoročno i održivo. Tu mislim na sve nas koji radimo u turizmu. Vrijeme je da taj grad prihvati svoje zaleđe, a ne samo u kontekstu ruganja, jer u konačnici svima su korijeni iz tog istog zaleđa, kaže Čvrljak.