Općinski sud u Zadru osudio je razvedenog oca petoro djece na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci zbog krivotvorenja isprave, odnosno postavljanja ukradenih registarskih tablica na nepripadajući automobil, te provalu u obiteljsku kuću u Murvici.

Provala se dogodila u veljači 2021. godine, a provalnik je otkriven preko izuzetih otisaka na prozoru kroz koji je upao u kuću. Kako je ranije u više navrata osuđivan za krađe, policijsko računalo prepoznalo je njegov otisak i riješilo slučaj. Suočen s dokazima, 30-godišnjak je priznao nedjelo, priznavši kako je u mjesto stigao automobilom koji je ostavio nekoliko stotina metara dalje, te da je probao iskoristiti okolnost da je mogao ući kroz prozor. Novac je tražio u kuhinji, dnevnom boravku i sobi, otvorio je par ladica, ali ništa nije našao.

Za drugi slučaj, kada ga je policija zatekla u odjavljenom automobilu Renault Cliko, na koji su bile postavljane nepripadajuće i to ukradene tablice, nije priznao krivnju. Njegov brat, ispričali su, u pripitom je stanju od čovjeka koji se predstavljao kao Bosanac kupio automobil za 5.000 kuna, a kako su u prtljažniku bile tablice, mislili su da su od automobila te su ih postavili. Sa svime se, doduše, nije poklapala ni prometna knjižica, koja je bila za vozio Seat.

Brat je na policiji pokušao objasniti što se dogodilo, ali nije dao mobitel navodnog prodavatelja. Spletom okolnosti nije ga mogao dati ni kasnije, budući da mu je „mobitel pao prilikom izvođenja građevinskih radova", pa je izgubio broj zauvijek.

Sudac je ovakvu obranu ocijenio nelogičnom i neživotnom: automobil je navodno gotovinom kupljen bez ikakvog ugovora, u prtljažniku su bile ukradene tablice, u pretincu kriva prometna knjižica, nisu znali ime i prezime prodavača, niti su imali njegov broj.

S obzirom na raniju kaznenu osuđivanost, sudac mu je za dva djela izrekao bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.