Kvalifikacijskim mečevima danas u Petrčanima kreće treće izdanje ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Zadar Open, na kojem će svoju priliku za osvajanje bodova za ATP listu tražiti i hrvatski tenisači.

U glavnom turniru bit će najmanje četvorica (Nino Serdarušić, Dino Prižmić, Mili Poljičak i Duje Ajduković), a pridružiti im se mogu i igrači koji će nastupiti u kvalifikacijama. Za prolaz u glavni turnir potrebno je ostvariti dvije pobjede, a taj će cilj nastojati ostvariti Frane Ninčević, Patrik Jurina, Nikola Bašić i Ivan Šodan. Ninčević (drugi meč nakon 10 sati) će u prvom kolu za suparnika imati Aldina Šetkića (Bosna i Hercegovina), Patrika Jurinu čeka Talijan Giovanni Fonio, Nikolu Bašića Švicarac Damien Wenger, a Ivan Šodan će igrati protiv preklanjskog osvajača turnira Nikole Milojevića iz Srbije.

Glavni turnir počet će u ponedjeljak. Poljičak ide na petog nositelja, Talijana Cobollija (ujedno branitelja naslova), Serdarušić na Talijana Magera, Ajdukovića čeka Francuz Droguet, a Prižmića kvalifikant.
Turnir u Petrčanima prvo je od 11 natjecanja iz serije Croatian Pro Tennis Tour i održava se u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i teniskog kluba Borik.