Zahuktavaju se radovi na hotelu Hyatt Regency Zadar. Nakon skidanja suvišnih dijelova stare zgrade, izmještanja zida i uvođenja visokih dizalica, krenuli su ozbiljni radovi na podizanju nove građevine, koja će se spojiti sa starom Maraskom, odnosno pročeljem budućeg hotela.

Iz Zadar resorta, tvrtke Dogus grupe koja je investitor u hotel, jutros je stigla obavijest kako će se, ovisno o potrebama gradilišta, akumulirana i filtrirana morska i podzemna voda zajedno sa zemljanim materijalom (prirodnom mineralnom sirovinom) tijekom radova iskopa ispuštati u more putem postojećeg sustava za odvodnju oborinske vode zgrade "Maraska".

- Tijekom izvođenja radova moguće je da će doći do zamućenja mora prirodnom mineralnom sirovinom. Očekuje se da će proces trajati do 1. svibnja. Za vrijeme ovih radova provodit će se monitoring kakvoće mora, najavili su u Zadar Resortu.

Inače, prijedlog promjene prostornog plana gradnje stambenih objekata uz hotel „zapeo" je na Gradskom vijeću, nakon što je gradonačelnik Branko Dukić rekao da neće pristati na izmjene dok ne vidi ozbiljne radove na gradilištu hotela. Klubovi SDP-a i Enija Meštrovića načelno su podržali promjene, dok je Akcija mladih standardno nesklona investicijama turskog ulagača. Je li ovo trenutak u kojem se Dogus grupa može pozvati na to obećanje i prijedlog dostaviti Gradskom vijeću.