Započeli su radovi na uređenju ugostiteljskog objekta na Liburnskoj obali 4, gradskom prostoru iz kojeg je prije dvije godine iselila Jadrolinija.

Iako su zatvorili svoje šaltere za prodaju karata, to društvo za linijski pomorski prijevoz putnika ostalo je u najmu 20 kvadrata prostora, a Grad Zadar je iz trećeg pokušaja preostalih 55 kvadrata dao u zakup zadarskoj firmi Auctor Zadar. Nedavno osnovana firma na javnom natječaju dostavila je najvišu ponudu u iznosu od 22,50 EUR/m2 i time pobijedila konkurenciju poznatih ugostitelja. Prema informacijama iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, ugovor s Auctorom je sklopljen 14. rujna 2022. godine na rok od 5 godina.

„Navedeno društvo trenutno provodi radove uređenja predmetnog poslovnog prostora. Što se tiče ostatka nekretnine, dio poslovnog prostora nastavlja se koristiti kao javni WC, a ostatak prostora od 19,90 m2 nastavlja koristiti Jadrolinija kao prodavaonicu karata", odgovorili su nam iz Grada Zadra čime su potvrdili ponovno otvaranje šaltera Jadrolinije na ovoj adresi, nedaleko od njihove druge poslovnice.

Prema uvjetima natječaja, zakupnik kafića je taj koji mora vlastitim novčanim sredstvima, bez prava na povrat ulaganja, urediti prostor javnog WC-a u površini od 7,02 m2, te čekaonicu s 10 sjedećih mjesta u površini od 8,14 m2.

Zadar bi tako do turističke sezone trebao dobiti novi ugostiteljski objekt te uređeno mjesto za čekanje na ukrcaj u brod.