Ovih dana započeli su pripremni radovi na izgradnji višestambene zgrade koja će niknuti na križanju Puta Dikla s Ulicom Matije Gupca, mjestu gdje je dugo bio lunapark. 

Nakon čišćenja terena, koje je osim uklanjanja sprava uključivalo rušenje stare talijanske vojne karaule i sječu stabala, postala je jasna veličina parcele nasuprot kampa na Boriku, na samom ulazu u Diklu. Na terenu se ističe i jedna obiteljska kuća koju će okružiti građevinska mehanizacija.

Investitor radova je tvrtka Constans DK iz Zagreba koja je, nakon završetka dugogodišnjeg spora oko tog terena na izuzetno atraktivnoj lokaciji, sredinom 2021. godine Gradu Zadru podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Izrazili su namjeru gradnje stambene zgrade s pet katova i dvije etaže podzemne garaže. Zahtjev je podnesen sredinom 2021., a riješen početkom prošle godine kada je građevinska dozvola postala pravomoćna.

Inače, Constans DK je jedna u nizu firmi u portfelju Gordana Vojnića. Javnosti je najpoznatija Firmus Kovač zbog akvizicije upravne zgrade vlasničkom strukturom povezanog društva Elektropromet, a u kojoj se nalaze Prekršajni i Upravni sud u Novom Zagrebu.