Susretom rektorice Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijane Vican s gospodarstvenicima i predstavnicima jedinica lokalne samouprave, koji će se održati u prostorima novoga studentskog doma i restorana na Novom kampusu, u ponedjeljak, započinje svečano obilježavanje Dana Sveučilišta u Zadru, koje će se odvijati od 20. do 25. ožujka 2023.

U srijedu će se u jutarnjim satima održati dodjela nagrada rektorice djelatnicima i studentima Sveučilišta u Zadru, s u poslijepodnevnim satima dodjela počasnog doktorata prof. dr. sc. Nenadu Šestanu. Nakon dodjele upriličit će se razgovor s tim uvaženim profesorom sa Sveučilišta Yale (SAD).

Središnji događaj zbit će se u petak 24. ožujka. Nakon svete mise u kapeli sv. Dimitrija koju će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić s početkom u 9 sati, slijedi svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta, koja će započeti u 11 sati. Na toj sjednici dodijelit će se počasno zvanje professor emeritus, povjeničaru prof. dr. sci Mladenu Ančiću, a bit će uručeno i priznanje za uspješnu suradnju sa Sveučilištem u Zadru.

U subotu 25. ožujka s početkom u 11 sati održat će se promocija novih doktora znanosti.