U Zadru će se početkom travnja održati festival na temu "Upoznajte sebe, upoznajte (kroz) svoje dijete!" Autor događanja je Eloiza Dušević, organizator društvo Propela Zadar, a terapeuti koji sudjeluju u projektu Jane Kramar i Irena Jurjević.

- Zadar je grad s najvećim natalitetom u Hrvatskoj pa ovim festivalom želimo to proslaviti kroz različita događanja i dati priliku svima da se pripreme na vremena koja tek dolaze. Često pravila društva i osobna uvjerenja ne čine uslugu pojedincu da se izbori za svoje bolje, tako da nudimo alat za unutarnje bolje. Cilj projekta je rast pojedinca, obitelji i same zajednice, poručuju organizatori.

Festival se sastoji od edukativnih i kulturnih događanja u gradu Zadru, traje tri dana u dva termina. Prvi dio se odnosi na kulturu I održava se na otvorenom, a drugi dio se odnosi na edukaciju tj. predavanja i radionice.

U subotu 1. travnja na Kalelargi će se održati promenada „Dite zadarsko". Djeca i odrasli zajedno će krenuti u promenadu od Foruma do Narodnog trga, kojom će prolaznicima, ali i preko medija i društvenih mreža, poručiti kako smo svi mi „nečije dite zadarsko". Na Narodnom trgu će se održati prigodan program sa sudionicima promenade, gostima, terapeutima, a kroz kviz će se izabrati najosvještenijeg roditelja.

Drugi dio je zatvorenog tipa i ulaznice za događaj su u pretprodaji na ulaznice.hr. Predavanja i radionice u Koncertnoj dvorani Kneževe palače vodit će Jane Kramar, diplomirana psihologinja i terapeutkinja integralne psihoterapije i Irena Jurjević, gestalt psihoterapeutkinja.