Udruga Europa Donna Zadar poziva na tradicionalno obilježavanje Dana narcisa 2023. - u subotu, 25. ožujka pod motom "Zdravlje je najvažnije". Dan je posvećen oboljelima od raka dojke.

Cvijet narcisa, kojeg tom prigodom simbolično daruju, podsjeća na proljeće, svjetlo i novi početak.

Pomažemo osvijestiti potrebu brige za zdravlje. Rano otkriven rak je izlječiv. Ako ga treba liječiti, pomognimo i učinimo to na najbolji mogući način. Prikupljamo dobrovoljne priloge građana, svake godine za drugu namjenu. Ove godine ćemo prikupljena sredstva namijeniti za uređaje za dijagnostiku i liječenje onkoloških bolesnika u zadarskoj bolnici, poručuju iz Udruge Europa Donna Zadar.

U ovogodišnjoj javnozdravstvenoj akciji s njima sudjeluju Liga protiv raka Zadar, Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije, udruge žena s otoka Ugljana, Pašmana, Vira, Paga i gradova Biograda, Benkovca i Nina.

- Pridružite nam se, sudjelujte i dajte svoj doprinos za bolje liječenje svih oboljelih. Zdravlje je najdragocjenije hogatstvo, pomozimo i čuvajmo ga zajedno. Dođite i budite s nama u subotu, 25. ožujka na Narodnom trgu u Zadru, od 10 do 12 sati. Očekuje Vas, kao i svake godine, cvijet narcisa, osmijeh i veliko srce naših volonterki, navodi se u pozivu.

Dobrovoljne priloge možete uplatiti na žiro račun:

OTP banka

IBAN: HR3824070001100443902

Naznaka: Dan narcisa 2023