Na naš portal u utorak je stigla vijest jednog zadarskog vozača taksija: ne rade semafori na križanju Tuđmanove i Puta Murvice kao i onog Tuđmanove s Ulicom Stjepana Radića.

- Ako možete molim vas preko radija nekako apelirati da policija izađe pogotovo tamo kod MUP-a ...stradat će neko tamo, poručio je naš savjesni sugrađanin.

Glasnogovornica policije Ivana Grbin odgovara na proslijeđenu poruku kako će upoznati nadležne za održavanje.

Četvrtak ujutro, stiže nam naš grafičar sa snimljenim videom jutarnje situacije, ljutit i ogorčen. Već treći dana je ovako, vidi li to netko? Tamo je ludnica, ne znaš tko pije, a tko plaća. I još skrenem budala u ovu Murvičku di se opet kopa...

Ponovni poziv glasnogovornici PU zadarske: je li policija konačno istražila zbog čega ne rade semafori?

- To treba pitati one koji ga održavaju. Nama je rečeno da se radi na uklanjanju kvara. Semafor na raskrižju Tuđmanove i Stjepana Radića sad radi. Na raskrižju s Murvičkom izašla je policija kako bi regulirali prometnu gužvu, rekla nam je Grbin.

Ista situacija dogodila se prošlog tjedna na raskrižju Tuđmanove i Puta Stanova na kojem je prometni nered vladao dva dana. Uz to raskrižje snimili smo službu zagrebačke firme Semafor koja je nešto radila, odnosno nadograđivala semafor za pješake. Iako je vozačima u Zadru prometna gužva postala noćna mora, na raskrižjima koji su dobili dodatno zeleno svjetlo, pješaci imaju sve manje vremena za prijelaz preko pješačkoga.