Članovi Odbora za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije odabrali su jutros na sjednici poznatog zadarskog ugostitelja Erika Pavina među 7 kandidata za nagradu za životno djelo, koja će se dodijeliti u travnju na svečanoj sjednici povodom Dana Zadarske županije.

Vlasnika hotela i restorana Niko za ovu su nagradu zajednički kandidirali Mjesni odbor Puntamika i Košarkaški klub Opus Puntamika koji su Pavina povezali s nizom turističkih djelatnosti kao i humanitarnom radom. Iako je bilo drugih kandidata s velikim zaslugama, među kojima su dvojica postumno nominirana, Pavin je već u prvom krugu anonimnog glasanja dobio čak šest od sedam glasova prisutnih članova Odbora, koji su ga potom jednoglasno predložili za nagradu za životno djelo.

Podsjetimo, zbog zdravstvenog, umjetničkog i humanitarnog rada Županijska organizacija SDP-a nominirala je Stipana Kujundžića, cijenjenog gastroenterologa koji je preminuo 2019. godine, dok je Udruga turističkih vodiča "Donat" predložila svog nekadašnjeg predsjednika Vinka Bakiju, sveučilišnog profesora čiji je iznenadni odlazak 2021. godine rastužio njegove kolege i studente.

Jedina žena među nominiranima bila je Alemka Džaferagić koju je zbog humanizma i čovjekoljublja predložila Udruga žene u Domovinskom ratu. Mjesni odbor Brbinj predložio je posljednjeg brbinjskog kalafata Mladena Uškovića koji djeluje u području tradicionalne male brodogradnje u drvu. Zbog zasluga u novinarstvu nominiran je umirovljeni zadarski novinar, te i dalje vrlo aktivni zadarski kroničar i publicist Drago Marić. Nakon što je bio bezuspješno nominiran za nagradu Grada Zadra za životno djelo, koja je ostala bez dobitnika, Udruga zadarskih sportskih novinara za županijsku nagradu predložila je dr. Marka Prenđu, no najpoznatiji doktor sportske medicine ni ovaj put nije prošao na Odboru.

Erika Pavina kao dobitnika nagrade za životno djelo, kao i ostale laureate javnih priznanja Zadarske županije, mora potvrditi Županijska skupština.