Iz Policijske uprave zadarske objavili su rezultate očevida tragične prometne nesreće koja se dogodila u nedjelju, 12. ožujka oko 13.45 sati na državnoj cesti DC-01 na predjelu Bruvna.

Na mjestu događaja je proveden očevid, a prema prvim rezultatima do prometne nesreće je došlo kada je 23-godišnji vozač automobila Volkswagen šibenskih registarskih oznaka vozeći iz smjera Udbine prema Gračacu iz za sada neutvrđenih razloga, u zavoju prešao na kolnički trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udario u automobil Volkswagen mađarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed udara automobil mađarskih registarskih oznaka je odbačen van kolnika gdje je došlo je do prevrtanja vozila.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja je preminuo 23-godišnji vozač, dok su 65-godišnjak i 64-godišnja državljanka Mađarske, putnica iz automobila mađarskih registarskih oznaka vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu u Gospiću gdje su im za sada utvrđene lake tjelesne ozljede.

U vrijeme obavljanja očevida, od 14.03 do 18 sati promet navedenom dionicom bio je obustavljen. Nad tijelom preminulog muškarca naložena je obdukcija. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće.

Policija je o događaju je izvijestila nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu.