Zbog radova ograđena je parcela na Stanovima, omeđena ulicama Hrvoja Ćustića i Mostarske. Iza zahvata stoji Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

- Uredit ćemo česticu zemlje u vlasništvu Grada Zadra uz nogometno igralište s umjetnom travom na način da dio iste ostavimo, ogradimo za potrebe sportskih aktivnosti, a na ostatku uredimo bućaliste, postavimo javnu rasvjetu te osiguramo potreban parking prostor. Na ovaj način uz relativno mala ulaganja oplemenit ćemo javni prostor odnosno spriječiti njegovu devastaciju i neprihvatljivo trenutno stanje. Rezultat je to i želje mjesnog odbora s kojima smo u stalnoj komunikaciji i kontaktu, poručio je pročelnik Robertino Dujela koji je na naš upit rekao kako su radovi komunicirani kroz projekt KVARTipo. Na tribini je kao najbolje izglasano uređenje prostorija Mjesnog odbora, ali razgovaralo se i ovom komunalnom ulaganju.

Zahvat, kojeg izvodi Stipčević, koštat će do 25 tisuća eura, a s obzirom na obustavu gradskog proračuna, Dujelu smo pitali odakle sredstva.

- Redovno održavanje javne površine ne smije i neće stati. Riječ je o preuzetim planiranom radovima, istaknuo je Dujela.