Bivši šef zadarske krim policije Bore Mršić podnio je privatnu tužbu protiv gradske vijećnice Akcije mladih Marjanu Botić zbog klevete.

- Mršić je u mojem priopćenju od 1. rujna 2021. kojim sam povlačeći paralelu između potpuno nepotrebnog utamničenja g. Maria Živkovića i tada u svim medijima aktualnog slučaja Mršića, koji je svojim skrivljenim postupcima tih dana ozbiljno ugrožavao sigurnost građana, te zbog toga svojim skandaloznim ponašanjem sramotio uniformu puno više zavrijedio tretman koji je dobio g. Živković - našao elemente klevete?!? Premda je očito kako je u slučaju Mršić bilo policajaca koji su svoj posao pokušali raditi dobro i nisu zaslužili da se osoba koja ga evidentno nije dobro obavljala, naslađuje nastavkom lošeg rada cjelokupnog sustava, između ostalog podižući 30. studenog 2021. protiv mene privatnu tužbu. Praktično puna tri mjeseca od objave, kad sam to već privremeno makla iz fokusa jer je g. Živković nedugo nakon moje intervencije pušten iz gotovo dvomjesečnog pritvora, ističe Botić.

Gradska vijećnica pozvala je novinare na javno ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari (mirenja), koje je zakazano u ponedjeljak na Općinskom sudu u Zadru.

- U cijelom ovom pokušaju zastrašivanja i ušutkavanja ipak sam zahvalna bivšem načelniku krim policije Mršiću jer mi je time omogućio da se kao zainteresirana strana bavim razvojem njegova slučaja i o tome izvješćujem javnost. Moja zadaća će biti da kroz ovaj sudski postupak na vlastitom primjeru demistificiram tko je tko u policijskom i pravosudnom sustavu i kakve su to zapravo osobe. Jer u trenutku gušenja demokracije u Hrvatskoj, uvođenja totalitarnih elemenata vladanja, smatram kako javnost treba biti obaviještena kako „operiraju" visokopozicionirane osobe u sustavu MUP-a, a koje svakako u taj sustav ne pripadaju unatoč također očiglednoj zaštiti svojih nadređenih. Zbog čega se po stupnju učinkovitosti istražnog i pravosudnog sustava redovito nalazimo u društvu Afričkih i Južnoameričkih država, a od EU smo udaljeni koliko i oni u kilometrima jer nam hrvatska vlast uporno servira iskustva pravosuđa Čilea, Argentine i to iz nekih prošlih vremena vraćajući nas u neka druga vremena gušenja pravne države, demokracije, osobne sigurnosti, građanskih i ljudskih prava. Kako bi rekli na suđenju zbog državnog terorizma krajem 80-ih, APu, Ministrici istine i sličnima sve bliskijoj Argentini: Nunca más! Nikad više!, poručuje gradska vijećnica Botić putem priopćenja i poziva za medije.