Druga dražba za Kerumov stan na Relji privukla je više interesa nego prva, održana u listopada prošle godine kada se javio samo jedan kupac koji je kasnije povukao svoju ponudu.

- Pristiglo je više ponuda, jedino je što smo mogli doznati od stečajne upraviteljice Natalije Mladineo nakon ročišta održanog danas u 11 sati u uredu javnog bilježnika Emila Brkića u Ulici Nikole Tesle.

Stečajna upraviteljica tvrtke Kerum rekla nam je kako nije obvezna govoriti o tome tko je sve licitirao ni čija je ponuda ispala najviša. Nije nam htjela otkriti niti broj pristiglih ponuda ističući kako će se sve te informacije znati po objavi zaključka o dosudi na e-oglasnoj ploči sudova.

Početna cijena za stan od stotinjak kvadrata iznosila je 227.357 eura (1.713.026 kuna). Stan se nalazi na četvrtom katu tzv. "Kerumove zgrade" na adresi Trg kneza Višeslava 6C, a sastoji se od ulaznog hodnika, dvije spavaće sobe, kupatila, WC-a, kuhinje s dnevnim boravkom i blagovaonicom, te dvije lođe.

Podsjetimo, na prvoj dražbi pristigla je tek jedna ponuda i to od strane malog zagrebačkog poduzetnika koji je, očekujući veću konkurenciju, ponudio 2,1 milijuna kuna, da bi kasnije odustao od kupnje te nekretnine koja je ostala iza firme bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma.