Od utorka 7. ožujka 2023. moguće su posjete bolesnicima u Općoj bolnici Zadar, uz obvezno pridržavanja svih protuepidemijskih mjera. Potrebno je korištenje FFP 2 maske, a nije potrebno testiranje na SARS-CoV-2 kao ni predočenje COVID potvrde, objavljeno je na stranici Opće bolnice Zadar.

Praktički nakon dvije godine, posjet bolesnicima je postao slobodan - uz jedan uvjet: maska od pet slojeva.

Nažalost, tijekom protekle dvije godine bilo je situacija kada su bližnji zbog protupandemijskih ograničenja jedva mogli dobiti pet minuta dozvole ravnatelja za oproštaj od umirućih pacijenata u zadarskoj bolnici.

U najnovijoj obavijesti se navodi kako su posjete moguće u vremenskom intervalu od 5 do 10 minuta (od 14:00 do 15:00 sati) s tim da je dozvoljena samo jedna posjeta dnevno po bolesniku.

Posjetitelji se pri dolasku na odjel moraju upisati u evidencijsku listu koja će se nalaziti na svakom odjelu, na vidljivom mjestu.

Također, omogućeno je i sudjelovanje pratnje pri porodu uz korištenje propisane osobne zaštitne opreme (bez obveze predočenja COVID potvrde), istaknuto je u istoj objavi.
Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju navedenih mjera u svrhu zaštite naših bolesnika, poručili su iz Ravnateljstva bolnice.