U subotu u Veszpremu je održano prvenstvo Mađarske u daljinskom plivanju na 5000 m u bazenu na kojem su nastupili i reprezentativci Hrvatske u daljinskom plivanju, a najuspješniji među njima bili s u Grgo Mujan koji je isplivao novi apsolutni rekord Hrvatske (55:06) te Ana Bobanović koja je isplivala novi kadetski rekord Hrvatske (1:02:51).

Uz Grgu i Anu Hrvatsku su u Veszpremu predstavljali Mihael Kolarek, Mauro Bobanović i Ivan Cetina. Donatovac Mihael Kolarek i dalje plijeni pažnju ostvarenim rezultatima. Postavio je svoj osobni rekord sa 58:09 sto je minutu brze nego u Radovljici. Nedostajalo mu je 9 sekundi za normu nastupa na europskom u Italiji ( Piombino) mjesecu rujnu.

- Ovaj dečko radi nevjerojatne stvari s obzirom na to da se prošlog ljeta prvi puta pojavio na maratonu Preko - Zadar. U svakom slučaju KDP DONAT će imati predstavnika na juniorskom europskom, a vrlo vjerojatno i na svjetskom seniorskom u Japanu, navodi predsjednik Dražen Adžić kojem je u fokusu organiziranost saveza i napredak.