Mlada zadarska atletičarka Karla Žilić okitila se naslovom prvakinje Hrvatske u četveroboju i postavila novi hrvatski rekord u dvorani za mlađe kadetkinje na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u dvorani u atletskom višeboju, koje je u organizaciji Ak Mladost održano u Zagrebu.

Žilić je od svojih suparnica bila bolja u dvije discipline (55 m prepone i 400 m), a lošija samo u skoku u dalj (2. mjesto) te u bacanju kugle (2 kg) (8.mjesto), a njen učinak je sljedeći: 55 m pr. - 8,97 sec (novi osobni i klupski rekord u dvorani ), te najbolji rezultat u Hrvatskoj, 400 m - 1.03,27 (novi osobni i novi klupski rekord u dvorani), te najbolji rezultat u Hrvatskoj, bacanje kugle (2 kg) 8.28 m (novi osobni rekord u dvorani), skok u dalj 4.92 m (novi osobni rekord u dvorani). S ukupno osvojenih 2.328 bodova članica Atletskog športskog kluba Zadar zaslužila je zlatnu medalju.

Na dvodnevnom prvenstvu nastupilo je još troje članova AŠK Zadar, koji su također postigli odlične rezultate. Za mlađe kadetkinje u četveroboju je nastupila i Marija Gospić osvojivši sedmo mjesto u konkurenciji 27 mlađih kadetkinja, s odličnih 1.939 bodova.

Luna Mandić je u konkurenciji dvadeset i pet kadetkinja u petoboju osvojila 3.285 bodova (novi osobni rekord u dvorani) što joj je bilo dovoljno da osvoji prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske. Luna je postigla sljedeće rezultate: 60 m pr. - 9.29 sec (novi osobni i novi klupski rekord u dvorani), skok u vis 1.43 m , skok u dalj 5.19 m (najbolja od svih atletičarki), bacanje kugle (3 kg ) 10,05 m (novi osobni rekord u dvorani), 600 m - 1.45,34.

U konkurenciji mlađih juniora u sedmoboju Emilio Pucar je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju s ukupno osvojenih 3.779 bodova (novi osobni i novi klupski rekord u dvorani), a pojedinačni rezultati su mu sljedeći : 60 m-7.64 sec (novi osobni rekord u dvorani) , 60 m pr. - 8,99 sec (novi osobni rekord u dvorani), skok s motkom 1.90 m (novi osobni i novi klupski rekord u dvorani), bacanje kugle (5 kg) 9.51 m (novi osobni rekord u dvorani), skok u vis 1.58 m , 1000 m - 2,46,55 (novi osobni i novi klupski rekord u dvorani).

U konkurenciji 11 klubova koji su osvojili medalje AŠK Zadar je s osvojene 3 medalje osvojio odlično treće mjesto. Zanimljivo da su Karla i Marija sve četiri discipline, odnosno Luna svih pet disciplina odradile u jednom danu što je specifičnost atletskog višeboja, dok je Emilio svojih sedam disciplina odradio u dva dana. A uzme li se u obzir da je Emilio disciplinu skoka sa motkom trenirao u jami za skok u dalj, njegov rezultat je tim veći, poručuju iz kluba uz čestitke svim natjecateljima i trenerima na postignutom uspjehu.