Snijeg i bura odsjekli su Dalmaciju od ostatka Hrvatske, a najvažnija je novost da su zadarski HGSS-ovci uspjeli izvući sve automobile koji su sinoć probili blokadu i ostali zatrpani u snijegu. Spasitelji su uz snage HAC-a i vatrogasce došli do vozila, okrenuli ih i vratili prema Zagrebu te za sada više nema podataka o automobilima koji bi ostali zarobljeni na prometnicama.

Zimska služba unatoč jakim udarima bure čisti dionice autoceste kako bi one postale prohodne čim to vjetar dopusti. Međutim, jaki zapusi vraćaju snijeg na autocestu pa za sada nema naznake da će uskoro biti otvoren.

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, u priobalju i dalje nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Za one koji se nisu odlučili na povratak u odredišta iz kojih su krenuli otvoreni su prihvatni centri u Gračacu, Gospiću, Obrovcu i Kninu. Veliki broj automobila grupirao se na području Gračaca uz benzinske crpke, nadajući se da će barem jedan od pravaca uskoro biti otvoren.