Zbog vremenskih prilika i stanja u prometu u Gračacu je aktiviran Stožer civilne zaštite, a na teren su upućeni jedan djelatnik iz Službe civilne zaštite Zadar s načelnicom Stožera civilne zaštite Grada Obrovca, izvijestilo je danas popodne Ravnateljstvo civilne zaštite.

Izuzetno je otežano prometovanje od obale prema unutrašnjosti - zatvorene su A1 (sv. Rok) i D27 (Obrovac), a zbog prometne nesreće između Kistanja i Knina otežano se prometuje prema Kninu (spoj na cestu D1).

Zbog snježnih padalina i orkanske bure došlo je do prometnog zastoja na području općine Gračac i grada Obrovca te je organiziran prihvat i okrjepa svim potrebitima na lokacijama KIC NAPREDAK u Gračacu, ulica Nikole Tesle 37 (kod mosta u centru Gračaca). i Dječji vrtić u Obrovcu (ulica Ivane Mažuranić 4). Svi ugostiteljski objekti bit će otvoreni tijekom noći.

Također, zbog stanja na cestama uslijed zimskog nevremena, a na poziv policije, članovi HGSS-a (stanica Zadar) na terenu su sa četiri službena vozila. U tijeku je prebacivanje putnika iz vozila koja su zapela na cesti DC27 na dijelu Zaton Obrovački - tunel Prezid.

Podsjećamo da od 14:30 sati na dalje, za sve skupine vozila nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Koje su ceste u potpunosti zatvorene, a koje otvorene samo za osobna vozila, pročitajte ovdje.

DHMZ je uoči "Zvijeri s istoka" objavio upozorenja za cijelu zemlju. Na sjevernom Jadranu puše jaka i orkanska bura, dok na splitskom i dubrovačkom području puše jako jugo koje će okrenuti na buru. U Velebitskom kanalu očekuje se vrlo jaka i olujna, mjestimice i orkanska bura. Najjači udari vjetra će iznositi između 75 i 185 km/h.