LAG "Bura" objavio je svoj 9. LAG natječaj pod nazivom „Potpora ulaganjima u fizičku imovinu za biljnu i stočarsku proizvodnju" koji je sukladan Programu ruralnog razvoja RH 2014-2020 te nacionalnoj mjeri 6.3.1.

Prihvatljivi korisnici na ovom natječaju moraju biti jedan od sljedećih organizacijskih oblika registriranih za poljoprivrednu djelatnost: obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo (SOPG), obrt, trgovačko društvo (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela) ili zadrugu.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava u ovom Natječaju iznosi 210.000,00 EUR-a. Visina potpore po nositelju projektne prijave iznosi 15.000,00 EUR-a.

Prijave se zaprimaju od 13. ožujka do 17. travnja 2023 godine.

Prva radionica za dodjelu sredstava poljoprivrednici održat će se u gradskoj vijećnici u Obrovcu, 1. ožujka u srijedu u 10 h, a druga radionica u Centru za Razvoj u Poličniku održat će se u četvrtak, 2. ožujka u 12 h.

Lokalna akcijska grupa "Bura" je u sklopu svoje Lokalne razvojne strategije dosad osigurala sredstva za ukupno 45 poljoprivrednih gospodarstava u iznosu od preko 700.000 EUR. Područje LAG-a obuhvaćaju općine: Poličnik, Zemunik Donji, Vrsi, Ražanac, Starigrad, Posedarje, Jasenice, Novigrad te grad Obrovac.

Tekst LAG Natječaja kao i ostala prateća dokumentacija nalaze se na web stranici LAG-a "Bura".