Još nisu rasvijetljene sve okolnosti tragičnog slučaja u Ulici Hrvatskog sabora gdje je 12. prosinca u jutarnjim satima pronađeno tijelo 52-godišnjaka.

Kanal iz kojeg je izvučeno tijelo, nije bio ograđen ogradom pa je ovaj slučaj otvorio pitanje sigurnosti na gradilištu novog spoja Puta Biliga i zadarske zaobilaznice, pa tako i moguće kaznene odgovornosti za smrt. No policija zasad nije pronašla elemente kaznenog djela. Tu informaciju dobili smo od glasnogovornice Policijske uprave Ivane Grbin koja je navela kako je policija uputila posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Glasnogovornica ŽDO-a Marijana Stipić potvrdila nam je kako su to izvješće zaprimili 7. veljače.

- Nakon detaljne analize navedenog posebnog izvješća provodimo dodatne izvidne radnje kako bi mogli donijeti konačnu državnoodvjetničku odluku u ovom predmetu, poručila je Stipić.

Izvidi su tajni pa nije poznato u kojem se smjeru provode, no kako doznajemo, obdukcija je pokazala kako je nesretnom muškarcu pozlilo dok je hodao tom raskopanom ulicom. Inače, 52-godišnjak je bio djelatnik PU zadarske, ali nije bio policajac.