Županijska vijećnica HDZ-a Nevenka Marinović pitala je na današnjoj sjednici Županijske skupštine ima li kakvih problema s Centrom za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, ili bi zbog nekih problema dovršetak u zadanom roku mogao doći u pitanje.

- U petak imamo sastanak u Ministarstvu zbog financija, jer smo dosta prešli cijenu od one početne. Mi za sada idemo prema zadanoj dinamici, a to znači da projekt mora biti završen do 31. prosinca ove godine, a u tom vremenskom prostoru mora biti i probni rad od šest mjeseci, odnosno od lipnja. Pretovarne stanice u Biogradu, Pagu i Gračacu su dovršene, sve ide kako je predviđeno, istaknuo je Longin.

CGO-a se župan dotaknuo i uz pitanje Davora Čerkuča o natječaju za županijskog pročelnika za gospodarstvo, na koji se javio samo jedan kandidat, smatrajući da je razlog jer se unaprijed zna tko će biti odabran.

- Javila se samo jedna osoba jer taj posao očigledno nije atraktivan. Ako znate neke ljude iz građevinske struke, koji su nam potrebni u CGO-u, neka se jave na natječaj. Mi ne možemo pronaći inženjere koji bi radili tamo, nitko se ne baca na glavu za to jer svaki inženjer građevine ili strojarstva može pronaći bolje plaćen posao u privatnom sektoru. Kada ga i nađemo, obično ode za godinu-dvije na veću plaću, rekao je Longin.

Javni natječaj, kojeg Longin spominje, otvoren je do 10. ožujka. Zasad se traži 8 djelatnika, voditelj i inženjer održavanja, strojarski tehničari i elektrotehničari, kućni majstor te spremačica poslovnih prostorija, a procjenjuje se kako će za potrebe rada CGO-a trebati ukupno 90-ak zaposlenika.