Patrola od troje policajaca jutros je bila aktivna u Gradu kao i radna ekipa Stipčevića.
Umjesto prometnih redara, jedan od policajaca ispisivao je kaznu za parkiranje u pješačkoj zoni. I to ispred zgrade Suda gdje je vozilo bilo parkirano na sva četiri žmigavca. Nije bilo jedino a jesu li svi dobili kaznu, ovisi o brzini policajca kao i vozača.

Danas je na glavnom ulazu u Grad, Novim vratima počela sanacija uništenih kamenih ploča. Izvodi je Stipčević, ovlaštena firma Grada Zadra za održavanje javnih površina.

Današnji posao majstora i policije zapravo je povezan. Policija je  trebala kažnjavati sve one koji mimo novih pravila dostava ulaze u pješačku zonu. Nije se, međutim, puno promijenilo na terenu. Stipčević sanira štetu ali i to je nepopravljivo.

Ploče na ulazu u Grad nisu jedine koje su uništene od težine kotača u pješačkoj zoni ali dobro da se odnekud počelo.
Taj će se kamen, onaj autentičan lavdarski zamijeniti nekim novim, bijelim kamenim pločama.

U akciji uređenja javnih površina, Stipčević bi se trebao uputiti na ulicu uz Gradsku vijećnicu koja vodi na pijacu. Tamo je cijeli niz kamenih ploča " rasplesan "pod nogama prolaznika kao što je tako i na još puno mjesta po kamenim ulicama povijesne jezgre. Naravno da i tamo svakodnevno vozila dostave ulaze i izlaze te je trend uništavanja kamenih ulica nezaustavljiv.

Najgora je situacija na dijelu Kalelarge prema Gospi od zdravlja a nepopravljiv je stanje na Trgu Petra Zoranića. Unatoč nekim zadanim sanacijama na tom posljednjem uređenom trgu, loše postavljen i ubrzo oštećen  istarski kamene i dalje spada u kategoriju vjerovali ili ne.

Za razliku od Ulice Zore Dalmatinske, uz ulaz u nekadašnju 1. Policijsku postaju gdje je kamena površina uzorno vraćana u prvobitno stanje.