Ana Lovrin, bivša gradonačelnica Zadra, zastupnica te ministrica pravosuđa u Vladi Ive Sanadera, provodi posljednje dane kao radno aktivna osoba na mjestu potpredsjednice Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Simbolično, drugi joj mandat završava na 8. ožujka na međunarodni Dan žena. U Državno izborno povjerenstvo je ušla 2015. godine, a u imovinsku karticu je upisala kako više nije član stranke.

Ana Lovrin je kao HDZ-ova političarka napravila najveću karijeru u 30 godina, točnije od kada ju je tadašnji gradonačelnik Duško Kučina povukao iz Tankerske plovidbe za tajnicu Grada Zadra.

Gradonačelnica je postala kada je Božidar Kalmeta s te dužnosti izabran za ministra. Tada je vodila i gradski HDZ, a po Kalmetinom trećem mandatu bila je savjetnica gradonačelnika za pravne poslove dok nije otišla u DIP.  Kao zastupnica u Saboru, Ana Lovrin je imala jednu  javnosti pamtljivu epizodu: zauzela je mjesto gde je trebao sjesti povratnik Ivo Sanader, kazavši kako su joj u Klubu zastupnika HDZ-a rekli da tu sjedne.

Na radnom mjestu u Državnom izbornom povjerenstvu ima plaću od bruto 3 531 euro, odnosno 2 443, 96 eura neto. Pravnica Ana Lovrin od proljeća će biti umirovljenica.