Tko kaže da nema novaca, a tko za blokadu proračuna krivi isključivo vijećnike iz bloka koji ima prevlast glasova?

Upravo ta neizvjesnost oko proračuna bila je razlog Uredu TZ Grada Zadra za ukidanje Zadarskog karnevala. To da nemaju novaca nitko im nije povjerovao, a ponajmanje nositelj Nezavisne liste Enio Meštrović nakon što je vidio objavu o potporama TZ Grada Zadra u kojoj bode oči ona od sto tisuća eura koje će dobiti ciljana zagrebačka firma Sunset Media festival osnovana 13. siječnja 2023. godine. Nova je to firma sa starim akterima koji organiziraju slične festivale u Rovinju.

Druga manifestacija koja će dobiti najviše novca, iznos od 27 tisuća kuna također u sebi nosi naziv Zadar Sunset festival, organizira Marinanet iz Zagreba. Lani su bili najveći dobitnici s 200 tisuća kuna.

"A za maškare nema para... uzela oporba.
Za karneval triba nešto i raditi... nije mu to u opisu posla.
Ne more čovik virovati kakav nerad i bahatost", napisao je Enio.

- To je poniženje malog čovjeka, jedne Brune Supičić koja godinama okuplja svoje Puntamičane u karnevalsku udrugu i ne može dobiti pet tisuća kuna za kostime, kazat će Meštrović koji je sa svojim KUD Bleke & Konji godinama značajno participirao u maškaranoj povorci Zadra.

Vijećnik Enio Meštrović kao i zadarska javnost nije vidjela uplatu iz Grada Zadra od 1.337.000 kuna za promidžbene aktivnosti TZ Grada Zadra. Za sufinanciranje manifestacije, kako piše u zaključku gradonačelnika Branka Dukića koji je ujedno i predsjednik Vijeća TZ Grada koje je jučer donijelo odluku o potporama, 1.032.500 kuna namijenjeno je za sportske manifestacije, a 304.500 za uređenje turističkih mjesta.

U tom zaključku totalno su polupani lončići. Umjesto u rujnu kada je potpisan zaključak, novac im je iz Grada uplaćen 30.12. 2022. godine, pred blokadu proračuna.

Taj iznos je uglavnom namijenjen za sufinanciranje prvog Sunset Sport Media festivala kojeg se mogu sjećati samo oni koji su ispostavili račun TZ Grada. Lani je to bila zagrebačka agencija Pepermint.