Grad Zadar danas je donio odluku o poništenju postupka javne nabave za izgradnju prometnice u Crnom, u svrhu stambenog zbrinjavanja mladih. Gradonačelnik Branko Dukić ranije je najavio kako će se pitanje rješavanja stambenog pitanja mladih rješavati na način da im se u dugotrajni najam daju parcele na gradskom zemljištu u Crnom, na kojemu bi mlade obitelji gradile modularne objekte, koje bi po potrebi nadograđivali.

Kako bi se pripremilo terene za gradnju kuće, grad je trebao sagraditi prometnicu koja će do njih voditi, ujedno podignuti urbanistički standard i prometnu infrastrukturu mjesta, te je u tu svrhu raspisao natječaj procijenjene vrijednosti 7 milijuna kuna.

Jednako kao u slučaju gradnje gradske transverzale kroz Ulicu admirala Jakova Šubića od Cezana, i u ovom slučaju povjerenstvo je čekalo krajnji rok za odlučivanje o ponudama, a to je bilo 90 dana nakon otvaranja ponuda 11. studenoga. Razlog je obustava gradskog proračuna, zbog čega nije moguće ugovarati nove projekte, a kako se u međuvremenu ništa nije promijenilo, natječaj je poništen.

- Dana 12. siječnja 2023. godine Gradonačelnik Grada Zadra donio je Odluku o financiranju nužnih rashoda i izdataka za prvo tromjesečje 2023. godine, a u kojoj nisu planirana financijska sredstva za sklapanje ugovora u predmetnom postupku javne nabave. Naručitelj u trenutku pokretanja predmetnog postupka nije imao saznanja da se neće moći izvršavati sklopljeni ugovor po provedenom predmetnom postupku javne nabave zbog nedostatka financijskih sredstava, nego su navedene okolnosti postale naknadno poznate, ističe povjerenstvo u obrazloženju poništavanja postupka.

Inače, na natječaj se javilo šest ponuđača - Ceste Zadarske županije, Pe-Vla-Ku, Colas, Cestogradnja, Strabag i Tim, a najpovoljnija je bila ona Cestogradnjina od 6,2 milijuna kuna bez PDV-a.