Zatvaranjem kina Zadar i Pobjeda te kina Callegra, Zadar je izgubio gradsko kino.
Kino Zona, ambiciozni projekt Centra nezavisne kulture (CNK) - malo ga ima pa malo nema.

Čas se ovdje a čas ondje prikazuju filmovi. I tako će po svemu sudeći biti i nadalje jer Grad Zadar unatoč velikim EU projektima obnove nekoliko građevina, nije nigdje predvidio kino dvoranu.

Kino s izborom art, neovisnih te po mogućnosti europskih filmova, mora biti prostor koji će svojim komoditetom izvući filmoljupce iz njihovih kauča i digitalnih mogućnosti gledanja na sve većim TV ekranima.  U odnosu na komercijalno kino u trgovačkim centrima, to je osnovna razlika s čim se slaže i predsjednik CNK, Andrej Fric, jedan od trojice pokretača Kino Zone. Za ljetno izdanje Kino Zone oni su nabavili 130 sjedalica čiju udobnosti svi hvale i koja je već dokazana u Ljetnom kinu Bačvice. Cijena jedne metalne sjedalice bila je 140 kuna.

Međutim, Kino Zona nema svoj zatvoreni prostor već ga unajmljuje. Osim dvorane Kazališta lutaka s pravim sjedalicama, u Koncertnoj dvorani Kneževe ili  Polivalentnoj Providurove, neudobne sjedalice kratkog naslona nisu za gledanje filma.

- Sjedalice su hrvatskog dizajna po izboru projektanata. Nama su odgovarala manje i laganije sjedalice radi praktičnosti u kreiranju gledališta, ovisno o programu, rekla nam je Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda koji upravlja tom Polivalentnoj dvoranom. U njoj je uz pomoć Ministarstva kulture kupljen za 400-njak tisuća  digitalni projektor i normalno je da će na njemu prikazivati filmovi, ali sve drugo ne ide u prilog toj tezi.

Ali da bi se mogao gledati s obzirom da je pod spušten prema velikom ekranu, organizatori Kino Zone su podigli sjedalice na pozornicu koju su improvizirali u kaskadno gledalište.

Projektanti upravo radi te polivalentnosti nisu htjeli fiksnu pozornicu, pojasnila je ravnateljica Koncertne dvorane. Ali nam nije mogla objasniti zbog čega su Zadrani u vrijeme najveće hladnoće gledali filmove u negrijanoj Polivalentnoj dvorani. Tehničar dogovora temperaturu prema potrebi Kino Zone, naknadno je informirala ravnateljica Ivković. U stvarnosti je publika sjedila u kaputima mada trošak režija plaća Grad Zadar.

Za razliku od male kino dvorane u novom Društvenom domu Bibinja. Grijana dvorana s udobnim sjedalicama u kojima se može spavati te kaskadno gledalište s 50 mjesta. Filmovi se gledaju svakog petka, a načelnik Šime Sekula želi da to i dalje bude besplatno.

Gradske vlasti u Zadru protive se postavljanju kaskadnog gledališta u Polivalentnoj dvorani koja nikome nije sjela interijerom, a još manje svojom funkcionalnošću. Ravnateljica Koncertnog ureda kaže kako svi hvale njezinu akustičnost.