Mjesni odbor Diklo izvijestio je kako je na sastanku zainteresiranih mještana, predstavnika Odvodnje i izvođača radova na Aglomeraciji dogovoreno kako će se radovi obustaviti od 1. lipnja do 15. rujna.

Do sastanka je došlo nakon zahtjeva tvrtke Ludwig Pfeiffer da se i ove godine radovi izvode tijekom turističke sezone. Mještani i Odvodnja ove godine nisu pristali na taj zahtjev, te će se radovi na obali obustaviti od 1. lipnja, a na ulicama od 15. lipnja.

Do 15. lipnja nastavljaju se radovi na području obalnog pojasa od Sv. Petra prema Taverni, u ulici Put Njivica u smjeru prema Peroševoj, u Barešićevoj i Školskoj ulici te na sporednim odvojcima ulice Rampada.

Za prekop ulice Rampada (glavnog dijela ulice), koja je ujedno i jedan od dva ulaza u mjesto, dat će se privremeno odobrenje na razdoblje od 35 dana te će se isto produljivati ovisno o tijeku radova. Nakon 15. rujna daljnja dinamika obuhvaća nastavak radova na potezu Krešimirove obale od „Klanca" do „Gredelja" i u preostalim ulicama.

- Nakon ažuriranja prijedloga dinamičkog plana organizirat će se sljedeći sastanak te će isti biti prezentiran svim zainteresiranim mještankama i mještanima. Sljedeći sastanak predviđen je za mjesec dana, a u slučaju potrebe održat će se i ranije, najavili su iz MO Diklo.