U prostorijama Srednje škole Vice Vlatković jučer je osnovana udruga za obnovljive izvore energije pod nazivom Adriatic OIE.

Udruga okuplja skupine građana iz područja elektrotehnike i strojarstva, te raznih drugih srodnih djelatnosti. Cilj novoosnovane udruge je promicanje i razvoj energetski neovisne zajednice, obnovljivih izvora energije, unapređenje održivog razvoja te poticanje društvenih inovacija i poduzetništva.

U ostvarenju cilja udruga će se zauzimati za očuvanje okoliša te zagovaranje održivog razvoja, te da se kroz razne akcije pridonese energetskoj tranziciji lokalne zajednice.

Za predsjednika udruge Adriatic OIE jednoglasno je izabran Dejan Hartman, dipl.ing.el.teh, profesor elektrotehnike u srednjoj školi Vice Vlatkovića i osoba zadužena za certificiranje instalatera sustava obnovljivih izvora energije koju izdaje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Za potpredsjednika je izabran Marino Marić, mag.oec , magistar ekonomije i prokurist tvrtke Nimbus Centar Zelene Energije d.o.o., a za tajnika Ivan Milovac, univ.mag.ing.el. magistar elektrotehnike koji se bavi razvojem softverskih rješenja u tvrtci Eleks Software.

Članovi udruge su djelatnici institucija kao što su srednja strukovna škola Vice Vlatković, Elektra (HEP), te mnogi poduzetnici iz privatnog sektora.

Za sva pitanja ili ukoliko se želite pridružiti udruzi, dostupan je email [email protected].