Vlada je na današnjoj sjednici u zatvorenom dijelu imenovala Slavu Jerić na mjestu povjerenice Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kukljica.

U istom dijelu sjednice Nives Perin imenovana je povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kali. I dok o Salvi Jelić na Google-u nema traga, Nives Perin je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, prva operativka do načelnika.

Susjedne otočke općine u kojim nije na vlasti HDZ nisu donijeli proračune za 2023. godinu nakon što je došlo do pregrupiranje političkih snaga unutar vijeća. Pa je tako bivši načelnik Kali, HDZ-ovca Marko Kolega postao predsjednik Općinskog vijeća i trajao je jedan dan jer se na toj sjednici nije izglasao proračun.

U obrazloženju odluke o raspuštanju općinskog vijeća u kojima su Kali i Kukljica bili u paketu od pet takvih jedinica lokalne samouprave, navodi se kako je Zadarska županija prema Vladi dostavila podatke o donošenju proračuna za 2023. godinu, odnosno odluke o privremenom financiranju, za sve općine i gradove s područja Županije. Samo su te dvije općine bez proračuna.

Ministarstvo pravosuđa i uprave podnijelo je Vladi RH prijedlog za raspuštanje Općinskih vijeća Kali i Kukljice. Povjerenice će o trošku tih općina morati organizirati nove izbore za općinska vijeća.